Objavljeno: 6.1.2016 10:00

Facebook preizkušal potrpežljivost uporabnikov

Facebook je v preteklosti požel kar veliko kritik na račun ravnanja z uporabniki, po pisanju časnika The Information pa so v preteklosti z uporabniki ravnali kot z laboratorijskimi miši. Pred leti naj bi namreč naredili preizkus, v katerem so v svojo aplikacijo za Android na skrivaj vnesli napake, ki so program sesule tudi za več ur.

Zanimalo jih je, koliko potrpežljivosti imajo ljudje z njihovo aplikacijo oziroma po kolikem času bi jo enostavno nehali uporabljati. Zanimivo, da tega sploh niso dosegli – po njihovih besedah se ljudje niso nehali vračati, kljub nedelovanju aplikacije. Povod za ta poizkus je bil strah, da bi lahko Google potencialno umaknil Facebook aplikacijo iz Play Store.

Leta 2014 je sicer odmevala novica, da so pri Facebooku nekaterim uporabnikom namenoma prikazovali več žalostnih novic, takrat so preizkušali, kako bo to vplivalo na obisk teh uporabnikov. Po našem mnenju je sicer najbolj zanimivo dejstvo, da kljub takemu početju ter pogostih kritik uporabnikov redko kdo zares zapusti to največje družbeno omrežje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji