Objavljeno: 5.1.2016 15:00

Nvidia predstavila računalnik, namenjen avtonomnim avtomobilom

Letos je področje avtonomnih avtomobilov (in seveda tudi drugih avtonomna vozila) v resnem zagonu. S tem se ukvarja vse več podjetji, ravno pred kratkim smo pisali o investiciji General Motors v podjetje Lyft, namenjeni ravno razvoju teh vozil. Zanimivo, da so novost na tem področju predstavili tudi pri podjetju Nvidia, znanemu po grafičnih karticah.

Gre za računalnik, imenovan Drive PX 2, ta naj bi bil po računski moči ekvivalenten šestim grafičnim karticam GeForce Titan X. Ali, kot so povedali pri Nvidii, stopetdesetim prenosnikom MacBook Pro. Računalnik je namenjen avtonomnim avtomobilom, ki potrebujejo izredno računalniško moč za hitro obdelavo vseh podatkov, poslanih iz množice tipal (omenjajo dvanajst kamer, LIDAR, radar in tudi druga tipala).

Po njihovih besedah je industrija podcenila računsko moč, potrebno za tovrstno obdelavo. Tako naj bi bili proizvajalci procesorjev DSP (digital signal procesor) ter vezji FPGA (field-programmable gate array) bili v zaostanku, Nvidiin novi Drive PX 2 pa naj bi že ponujal dovolj moči. Računalnik nameravajo ponuditi avtomobilskim proizvajalcem kot zaključeno celoto.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji