Objavljeno: 5.1.2016 13:00

Škatla zdravja podjetji HTC in Under Armour

Tajvansko podjetje HTC je že nekaj časa v kar hudih poslovnih škripcih, saj so finančni rezultati že par let razmeroma slabi (kljub sorazmerno dobrim napravam). Na sejmu CES so tako prestavili nekoliko nenavadno novost, kjer so sodelovali s podjetjem Under Armour, znano po športnih oblačilih (hitro sušečih majicah in podobno). Gre za t.i. HealthBox, skupek nekaj različnih pametnih naprav, namenjenih zdravju.

Osnovo predstavlja pametna zapestnica, nekoč imenovana HTC Grip. To so namreč razvili že pred časom, a je zaradi poslovnih težav niso poslali na trg. Zapestnica je sicer nekoliko izboljšana, nosi 1,3 palčni AMOLED zaslon, vključuje nekaj različnih tipal. Tako lahko meri korake, razdaljo, utrip srca in vzorce spanja. Ura se z drugimi napravami povezuje preko Bluetootha.

V škatli najdemo še klasični merilec srčnega utripa (ura meri le utrip v mirovanju) ter pametno tehtnico, ki poleg teže meri tudi odstotek telesne maščobe. Vse naprave se lahko povežejo z namensko aplikacijo za pametne telefone, delujejo tudi z aplikacijami tretjih razvijalcev (denimo Google Fit). HTC se seveda želi razširiti tudi na druga področja, saj jim pri pametnih telefonih ne gre najbolje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji