Objavljeno: 21.10.2015 01:00

HP širi ponudbo Chromebookov

HP je obstoječi ponudbi prenosnikov z operacijskim sistemom ChromeOS dodal dva nova modela. Novi model Chromebook 14 ima 14-palčni zaslon z ločljivostjo 1.366 x 768 pik in temelji na Intelovih Procesorjih Atom N2840. RAM je velik 2 GB, Flash RAM pa je le velik le 16 GB. Prenosnik ima sicer vmesnike USB 2.0 in 3.0, HDMI in bralnik kartic micro SD.

V primerjavi s sedanjim 14-palčnim modelom, ki temelji na procesorjih Nvidia Tegra K1, je novi Chromebook 14 bistveno cenejši: stane 250 namesto 440 dolarjev, kar bo vsekakor pritegnilo širši krog kupcev. V ceno je vključen najem 100 GB prostora na Google Driveu za dobo dveh let. Poleg tradicionalne srebrne, lahko izberemo tudi sinje modro barvo ohišja, ki ga ločuje od tekmecev.

Drugi model je silno podoben Chromebook 14 G4, ki se s tehnične plati razlikuje po večjem, 32 GB velikem pomnilniku Flash. Pomembne spremembe pa so v priloženi programski opremi, ki vsebuje dodatne podsisteme za večjo varnost, daljinsko upravljanje prenosnika in podporo za virtualizacijske tehnologije. G4 je pravzaprav prvi prenosnik, ki je dobil Citrixov certifikat za dostop do oddaljenih navideznih namizij prek programa Citrix Receiver. Ciljajo predvsem na šole in male podjetnike, cena pa je 280 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji