Objavljeno: 19.10.2015 01:00

Amazon toži ocenjevalce

Ocene izdelkov v spletnih trgovinah močno vplivajo na njihovo prodajo. Čeprav pogosto niso objektivne, lahko že manjše število mnenj močno povzdigne ali potisne navzdol posamezen izdelek. Amazon ima zato zelo striktna pravila, kjer prepoveduje prejem plačila za ocenjevanje in lažne ocene.

Da bi podkrepili svojo odločnost na tem področju, so nedavno podali tožbo proti 1114 ocenjevalcem, ki so ponujali pozitivno oceno proti plačilu, včasih že za tako majhen znesek, kot je 5 dolarjev za oceno. Svoje storitve so pretežno oglaševali prek spletnega portala Fiverr.com.

Amazon je z zasebno preiskavo ugotovil, da so uporabljali različne tehnike prikrivanja, kot je raba več računov iz istega naslovnega področja IP, da bi ostali kolikor toliko anonimni. Zanimivo, da v tožbo niso vključili samega Fiverrja, kot tudi ne plačnikov tovrstnih »storitev«.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 19.10.2015 | 07:59

Seveda ne. In portal in plačniki imajo na voljo sredstva za plačilo odvetnikov, kar bom tem toženim posameznikom povzročalo preglavice. Poleg tega pa portal in plačniki verjetno niso (očitno) kršili Amazonovih pogojev. Vsej za portal to verjetno velja. Samim plačnikom je pa najbrž tudi zelo težko dokazati, da so komu plačali, preden se ne začne sojenje posameznikom.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji