Objavljeno: 13.10.2015 09:00

Toshibina 12 palčna tablica

Pri Toshibi so predstavili novo tablico, imenovano dynaPad. Gre za večjo tablico, po diagonali meri 12 palcev (30 centimetrov), podobno torej kot prihajajoči iPad Pro. Pri Toshibi pravijo, da je to najtanjša in najlažja taka tablica na svetu, debela je 6,9 milimetra, tehta 549 gramov. Zaslon bo imel ločljivost 1920 × 1280, to pomeni, da bo po razmerju nekje med tipičnim širokim zaslonom 16:9 in klasičnim 4:3.

Ob njej dobimo tudi pisalo podjetja Wacom, ta prepozna tudi nagib, tablica med pisanjem tudi prepozna, ko nanjo naslonimo roko, tako da ne prihaja do napak med pisanjem in risanjem. Na voljo bo tudi tipkovnica polne velikosti, ki se na tablico priklopi s pomočjo vgrajenih magnetov. O strojnih specifikacijah in ceni še ni kaj veliko znanega, bo pa imela naprava nameščene Windows 10. V Evropo (in tudi k nam) bo prišla v prvem četrtletju leta 2016.

Zanimivo, da imajo različni proizvajalci že dolgo časa v prodajnih paletah tudi tovrstne tablice, torej nekoliko večje modele in take, ki vključujejo tudi pisala, a so jih v ospredje ponovno potisnili pri Applu. Ti so pred nedavnim napovedali model iPad Pro, tablico diagonale dvanajstih palcev in z možnostjo uporabe peresa. Ta sicer ponuja manj, kot pero pri napovedani Toshibini tablici, hkrati ne bo vključen v ceno iPada. Seveda se nam v misli tudi prikradejo besede Steve Jobsa, ki je pred leti komentiral, da če pri tabličnem računalniku vidimo pero, so enostavno zavozili. Očitno so pri Applu mnenja, da to ne velja več.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji