Objavljeno: 30.9.2015 09:00

Googlove novosti

Google je uradno predstavil nova telefona Nexus in potrdil vse glasnejše govorice. Privržencem naprav z deviškim Androidom sta na voljo cenejši (380 USD) LGjev model 5X ter prestižnejši telefon kitajskega proizvajalca Huawei 6P (500 USD). Najbolj se razlikujeta po velikosti. LG Nexus 5X je plastičen telefon s 5,2 palcev velikim zaslonom, procesorjem Snapdragon 808 in 2 GB RAMa, medtem ko je Kitajec 5,7 palcev velik kovinski orjak, opremljen s procesorjem Snapdragon 810, 3 GB pomnilnika RAM in zmogljivo 3450 mAh baterijo. Ostala oprema predstavljenih telefonov je skoraj identična, oba imata priklop za hitro polnjenje USB-C, napreden bralnik prstnih odtisov in občutljivo kamero z 12,3 MP ločljivostjo.

Poleg telefonov je Google predstavil par novih predvajalnikov Chromecast. Naslednik uspešnega predvajalnika, ki so ga prodali dvajset milijonov, je okrogle in barvite oblike. Odlikuje ga hitrejše delovanje in izboljšan prejem. Chromecast 2.0 bo namenjen tudi igričarjem, v izdelavi je že nekaj znanih naslovov, med katerimi ne manjkajo niti Jezni ptiči. Poleg posodobljenega predvajalnika, ki vsakemu televizorju doda pamet, je kupcem na voljo Chromecast Audio. Namenjen je priklopu na neumne zvočnike. Slednji se z napravo povežejo v domače omrežje in omogočajo praktično iste stvari kot pregrešno dragi pametni zvočniki, kakršen je na primer petsto evrski Sonos PLAY:5. Oba Chromecasta sta poceni, staneta le 35 ameriških dolarjev.

Zadnja razkrita naprava je tablica Pixel C. Čeprav gre za tablico z operacijskim sistemom Android, je že na daleč videti, da jo je zasnovala ista ekipa kot prenosnike Chromebook Pixel. Tablica ima deset palčni zaslon, procesor Nvidia Tegra X1, 3 GB pomnilnika RAM in odlično opcijsko tipkovnico, ki napravo pretvori v spodoben delovni stroj. Na napravi bo najnovejši Android 6.0 Marshmellow. Zadeva ne bo poceni, petstotim dolarjem za najšibkejši model je treba prišteti še poldrugega stotaka za skorajda nujno tipkovnico.

Google

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji