Objavljeno: 25.9.2015 01:00

Oculus pripravlja invazijo naprav in vsebin VR

Če pogledamo imena in število sodelujočih na konferenci Oculus Connect 2, se nam v letu 2016 obeta prava poplava izdelkov in bogata ponudba vsebin za predvajalnike navidezne resničnosti, kot je Oculus Rift. Čeprav Prav Oculusov izdelek ne bo uradno nared za širšo javnost do spomladi 2016, je podjetje v lasti Facebooka uspelo že zdaj okoli sebe zbrati veliko pomembnih partnerjev.

Prvi, ki bo brez dvoma močno prispeval pri popularizaciji izdelkov VR, je korejski Samsung, ki je na konferenci razkril novo različico predvajalnika Gear VR, ki temelji na tehnologiji družbe Oculus. Nova različica je tehnično zelo podobna današnjim, vendar bo prvič na voljo najširši množici kupcev, predvsem glede cene Pozno jeseni bo Gear VR možno kupiti v ZDA za samo 99 dolarjev. Seveda pa bo tako kot doslej prikazovalnik potreboval za delovanje enega od Samsungovih telefonov, vključno z modeli Note 5, Galaxy S6, S6 Edge in S6 Edge+.

Za predvajalnike Oculus in spletno storitev Oculus Cinema filmska hiša Fox pripravlja kar 100 različnih filmov. Ti sicer ne bodo na voljo v polni tehniki VR, a kljub temu obljubljajo uporabniško izkušnjo, ki je menda primerljiva gledanji filma v kinodvorani. Poslastica pa bo prihajajoči film The Martian, ki bo na voljo v polni prostorski tehniki VR.

Vsebine za predvajalnike VR pripravljajo tudi Netflix, Hulu, Twitch in Vimeo. Poleg obstoječih vsebin vsaj Hulu in Netflix pripravljata vsebine, ki bodo izkoriščale »polno zmogljivost« predvajalnikov VR. Še več novosti lahko pričakujemo na področju iger. Med njimi bo povsem nova igra Bullet Train iz hiše Epic (podjetje za priznano igro Gears of War), prenesli bodo znameniti Minecraft 10, prihaja pa še cel kup arkadnih iger družbe Sega, Midway in Bandai Namco. Da gre za prizadevanje širše industrije priča tudi skorajšnji prihod v prodajo certificiranih računalnikov Oculus Ready, ki jih pripravljajo Asus, Dell in AlienWare.

DmaxmnPzMWE

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji