Objavljeno: 23.9.2015 01:00

Vrhunska grafika v prenosnikih

Podjetje Nvidia se je končno odločilo, da bo premagalo še zadnji razkorak med grafičnimi zmogljivostjo prenosnih in namiznih računalnikov. Slednji so bili vselej korak pred prenosniki, če ne drugega zaradi razpoložljivega prostora, zahtevah po primernem hlajenju, pa tudi energijski učinkovitosti.

Nvidia prinaša svojo vrhunsko kartico GTX 980 tudi na področje prenosnikov, brez da bi ti morali poseči po zunanjih razširitvenih postajah ali podrobnih trikih. Pozor, ne gre za grafični modul GTX980M, ki je bil doslej najzmogljivejši za prenosnike, temveč za polno zmogljivi GTX980, ki bo po hitrosti enakovreden namiznim modelom.

GTX980 bo v prenosnikih deloval s taktom 1,1 GHz, podpiral 4 GB GDDR5 RAM (prepustnost 7 Gb/s), za procesiranje grafike pa bo skrbelo 2048 jeder CUDA. S tem lastnostmi bo novi prenosniki zlahka poganjali najzahtevnejše igre pri hitrosti osveževanja 60 fps, kartica bo lahko krmilila do tri zaslone visoke ločljivosti sočasno (če bo prenosnik vseboval ustrezne izhode), Nvidia pa že navaja, da je kartica povsem zdržljiva z zahtevnimi specifikacijami VR prikazovalnika Oculus Rift.

Kartico bomo srečali predvsem v specializiranih prenosnikih, kot so Asus GX700, nove modele za ljubitelje iger pa pripravljajo vsaj še MSI, Gigabyte in Clevo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji