Objavljeno: 16.9.2015 22:00

Izšel iOS 9, WatchOS 2 zaradi hrošča zamuja

Po napovedih je Apple danes uradno izdal novo verzijo operacijskega sistema iOS 9, ki je že na voljo za prenos za iPhone 4S, iPad 2, iPad Mini, iPod Touch 5 in novejše. Hkrati pa bi moral danes iziti tudi WatchOS 2 za pametne ure, a ga je Apple nekoliko zamaknil. Uradno so sporočili, da so pri preizkušanju našli hrošča, katerega odprava traja dlje, kot so pričakovali. Kdaj točno bo WatchOS 2 izšel in kaj morajo pred izidom še popraviti, niso razkrili. Povedali so, da ga lahko pričakujemo kmalu.

Če se vrnemo k iOS, je njegova osma verzija izšla točno pred letom dni, torej 17. septembra 2014. V tem času se je uspešno zasidral na večino naprav, saj ga danes najdemo na 87 odstotkih Applovih mobilnih naprav. Spomnimo se, da je imel iOS 8 ob izidu nekaj resnih hroščev, ki so ovirali delovanje Wi-Fi, TouchID, hitro praznili baterijo ipd. Apple je zato že teden dni po izidu moral ponuditi popravljeno različico iOS 8.0.1, ki so jo po nekaj urah odstranili, ker je povzročila več težav, kot jih je rešila. Uporabniki so kmalu dobili iOS 8.0.2, a so številni prvih nekaj mesecev raje počakali na stari različici.

Očitno si enakih težav niso želeli ponoviti pri WatchOS 2, zato bo ta zamudil. WatchOS 2 prinaša nekaj pomembnih novosti, med drugim bodo lahko aplikacije tekle neposredno z ure, ne več preko telefona. To bo omogočilo dostopanje do več tipal, recimo merilca srčnega utripa, povezovanje z mikrofonom, predvajanje videoposnetkov ipd. Apple si tu res ni smel privoščiti spodrsljaja.

Zaenkrat iOS 9 nima opaznejših hroščev in prinaša manj konceptualnih sprememb kakor iOS 7 ali iOS 8, saj se bolj posveča poliranju videza in uporabniške izkušnje.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji