Objavljeno: 13.9.2015 01:00

Project Sansar – naslednja generacija Second Life v svetu VR

Podjetje Linden Labs, znano po spletni storitvi in navideznem svetu avatarjev Second Life, pripravlja povsem novo ogrodje navideznega sveta, ki bo med drugim podpiralo uporabo prikazovalnikov VR. Trenutno ime projekta je Project Sansar, cilj pa je zgraditi temllje, ki bo orodja navidezne resničnosti pripeljalo še širšim množicam, kot doslej.

Project Sansar je do neke mere naslednik storitve Second Life, ki jo Linden Labs vzdržuje že 12 let, toda avtorji menijo, da je še precej več kot to. Sansar bo med drugim omogočal, da bo »simulatorje« navideznega sveta mogoče najeti in vgraditi v druge spletne strani, s čimer se želijo podati tudi na druga področja, ne samo igre in zabave. Ciljajo seveda na navidezne virtualne trgovine in salone, kjer bo možno predstaviti izdelke, brez da bi uporabnik moral fizično do trgovine.

Project Sansar bo po trditvah omogočal vrhunsko kakovost slike, simulacijo fizikalnih učinkov v navideznem svetu, s pomočjo ustrezne opreme pa tudi prostorski zvok, tako da bo primerno poskrbljeno tako za vid in sluh. Linde Labs navaja, da bo Sansar podpiral prikazovalnike, kot so Oculus Rift, Samung Gear VR in drugi, ki bodo prišli v prodajo v naslednjih mesecih. S tovrstnimi prikazovalniki bo uporabniška izkušnja najboljša, toda pri razvoju mislijo tudi na uporabnike navadnih osebnih računalnikov, pomemben člen pa bo podpora za mobilne naprave.

K projektu so trenutno privabili manjšo skupino povabljenih neodvisnih družb, ki pripravljajo prve vsebine za platformo, javni preizkus pa naj bi se pričel nekje v letu 2016.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji