Objavljeno: 18.8.2015 07:00

Predstavljena Note 5 in S6 Edge+

Samsung je predstavil novi Galaksiji. Obe imata identično drobovje, ki ga sestavljajo osemjedrni Exynos 7420, 4 GB pomnilnika RAM, 5 in16 MP kamero ter 32 ali 64 GB prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje aplikacij. Takisto enak je 5,7 palcev velik Super AMOLED zaslon z ločljivostjo QuadHD. Resda je na povečani različici Samsunga Galaxy S6 Edge zaslon ob robovih ukrivljen, a temeljna izkušnja je primerljiva.

Žal so toliko večje razlike, če primerjamo modela Galaxy Note 4 in 5. Ljubitelji velikih telefonov s peresom bodo razočarani nad fiksno baterijo ter odsotnostjo SD kartic in IR vmesnika. Če infrardečega daljinskega upravljalnika morda ne potrebujemo, je povsem druga pesem z razširljivostjo prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje aplikacij. Ob zmogljivih kamerah ter vedno večji potrebi po gigabajtih se 32 ali 64 GB zdi presneto malo. Pomanjšana je tudi baterija, ki pa naj bi s programskimi izboljšavami vseeno živela enako časa kot predhodnica.

Samsung se pri peti Beležnici skuša odkupiti z nadmočnim oblikovanjem ter izbiro dražjih materialov. Peresu S Pen so dodali kup novih funkcij, med drugim zmore zajemati spletne strani v celoti in pisati po spečem zaslonu. Če navedeno upraviči ceno sedemstotih dolarjev (ali osemsto v primeru povečanega Edga), presodite sami.

CppgLnNM1PE

Samsung

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji