Objavljeno: 23.7.2015 01:00

Dropbox pripravlja konkurenta Skypu?

Podjetje Dropbox, znano po spletnem pomnilniku, ki ga danes uporablja že več kot 400 milijonov uporabnikov, menda pa tudi že več kot 100.000 podjetij, se je okrepil z nakupom startup podjetja Clementine, sicer ponudnika spletnih rešitev s področja spletnih pogovorov, konferenc in trenutnega sporočanja.

Podjetje Clementine je bilo ustanovljeno leta 2014, osredotoča pa se predvsem na varne spletne komunikacijske rešitve in tehnologije, namenjene poslovni rabi. Dropbox prevzema celotno tehnologijo, kot tudi razvojno ekipo, zaradi česar bo sedanja spletna storitev Clementina, ki je na poglavitnih platformah na voljo tudi kot mobilna aplikacija, prenehala delovati konec avgusta.

Dropbox natančnih načrtov za kupljeno tehnologijo ni razkril, znano pa je, da se v zadnjem času močno osredotočajo k dodelavi lastne storitve za namene skupinskega sodelovanja, zlasti za poslovno rabo. Tehnologija, pridobljena z nakupom družbe Clementine dopolnjuje to strategijo in obeta, da bo Dropbox vstopil na področje storitev, kjer srečamo Microsoftove izdelke Skype, Lync in Sharepoint.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji