Objavljeno: 21.7.2015 01:00

Apple krepi ekipo za avtomobile

Apple kot vse kaže vendarle vstopa na področje avtomobilov in predvsem tehnologije za samodejno vožnjo. Že februarja so v bližini sedeža podjetja opazili vozila, ki so imela vgrajene radarje in kamere, sicer tipično uporabljene v vozilih z možnostjo samodejne vožnje. Kasneje se je izkazalo, da Apple večino teh vozil uporablja za panoramsko snemanje okolice, najbrž kot pripravo na lastno storitev v stilu Google Street View.

Toda nedavne zaposlitve novih strokovnjakov kažejo na to, da Apple morda vseeno vodi več projektov povezanih z avtomobili, med njimi pa tudi razvoj tehnologije za samodejno vožnjo. Med Applovce je tako nedavno prestopil Dough Betts, do nedavnega podpredsednik družbe Chrysler, ki je bil v tej avtomobilski hiši zadolžen za storitve in kakovost.

V Apple je prestopil tudi Paul Furgale, sicer priznani specialist za vozila z avtonomno vožnjo. Furgale in Apple menda tudiže lep čas aktivno prepričujeta in zaposlujeta strokovnjake s področja robotike in računalniškega vida. Skupaj naj bi na projektu z delovnim imenom »Titan« delalo zdaj že nekaj sto ljudi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji