Objavljeno: 17.7.2015 09:00

Prihaja HTC One M9+

Pred kratkim smo preizkusili HTCjev telefon One M9, zastavonošo v ponudbi tega podjetja. No, napovedana pa je že izboljšana različica, model One M9+, ki v teh dneh prihaja v Evropo. Telefon je zelo podoben osnovnem modelu, ohišje je praktično enako, torej gre za kovinsko izdelavo. Je pa malenkost večji, zaslon tokrat meri 5,2 palca (namesto 5 palcev na originalnem M9). Višja je tudi ločljivost - 2560 × 1440 pik, kar je občuten dvig glede na ločljivost 1920 × 1080 pik pri osnovnem modelu. Model plus je torej malenkost večji, a enako tanek (9,6 mm).

Zanimivo, da so zamenjali tudi procesor. M9 ima vgrajen Qualcommov Snapdragon 810 z osmimi jedri, novinec pa MediaTekov MT6795T (prav tako z osmimi jedri). Pri našem preizkusu M9 smo opazili, da se ta občutno segreva, sumimo, da bi lahko bil to razlog za menjavo procesorja. Zanimivo, da se naj bi se ravno zaradi segrevanja pri Samsungu za svoj Galaxy S6 odločili uporabiti lasten procesor Exynos namesto omenjenega Snapdragon 810.

One M9+ bo še vedno imel 3 GB pomnilnika, tudi akumulator je ostal enak, torej 2840 mAh. Edina druga omembe vredna novost je vgradnja bralnika prstnih odtisov na sprednjo stran telefona, v tipko pod zaslonom.

Kdaj točno bo telefon na prodaj pri nas, sicer še ne vemo, naj bi pa to bilo kmalu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji