Objavljeno: 16.7.2015 09:00

FBI je plačeval Hacking Team za razkritje uporabnikov TOR

Sodeč po dokumentih, ki so se po napadu na Italijansko podjetje Hacking Team znašli v spletu, so pri podjetju sodelovali tudi z ameriško agencijo FBI. Slednja je Italijane najela za pomoč pri razkritju uporabnika, za katerega so sumili, da uporablja omrežje Tor. Slednje je namenjeno anonimni komunikaciji, tudi anonimnem brskanju po spletu.

V dokumentih je čez milijon elektronskih sporočil med agenti FBI in podjetjem Hacking Team. Pri FBI so namreč želeli z orodjem Galileo okužiti računalnik uporabnika, da bi tako prišli do njegove prave identitete. Agent je predlagal, da se uporabniku pošlje okuženo datoteko PDF, preko katere bi njegov računalnik okužili z zlonamernim orodjem, ki sicer izkorišča ogromno različnih varnostnih ranljivosti v različnih programih (exploit).  

Sodeč po objavljenih sporočilih, so bili pri FBI nad ponujenimi orodji navdušeni, saj naj bi od leta 2011 podjetju plačali čez 700.000 USD. Uporabljali naj bi tudi nekatera lastna orodja, sistem Galileo naj bi bil le rezervni korak. Zanimiva je tudi komunikacija znotraj podjetja Hacking Team, kjer omenjajo, da bodo pri FBI po vsej verjetnosti podaljšali sodelovanje, a da so slednji razpoložljiva sredstva za tisto leto že porabili za nek tretji projekt. Tudi FBI očitno deluje po zelo birokratskih načelih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji