Objavljeno: 10.7.2015 01:00

Google pripravlja nova očala Glass

V javnost je pricurljala prva posredna potrditev, da Google intenzivno pripravlja novo generacijo pametnih očal Glass. Ob uradni prekinitvi prvotnega projekta namreč niso zanikali možnosti o nadaljevanju zamisli, vendar na novih temeljih.

Google je nedavno ameriškemu regulatorju (FCC) podal vlogo za dovoljenje uporabe naprave z delovnim imenom GG1, za katero se najbrž skriva nova generacija pametnih očal. Informacijo so potrdili tudi ljudje seznanjeni s projektom.

Neuradno naj bi novi Glass ciljal predvsem na poslovne uporabnike, kar je razlika od prvotnega izdelka, ki je meril na potrošnike. To je verjetno posledica tega, da je najbolj pozitiven odziv na prvotni projekt prišel prav iz krogov, kjer so našli primernost za poslovno rabo (zdravstvo, servisne storitve,…)

Novi Google Glass naj bi imel večjo prizmo oziroma prikazovalnik, temeljil pa bo na Intelovih procesorjih Atom. Podpiral bo omrežja Wi-Fi na frekvencah 2,4 in dodatno 5 GHz, dodali pa so tudi energijsko varčen vmesnik Bluetooth LE.

Cilj nove generacije je hitrejše delovanje in predvsem daljše trajanje delovanja. Poleg osnovnega akumulatorja v očalih bo imela nova generacija tudi možnost uporabe dodatnega zunanjega akumulatorja za podaljšanje trajanja delovanja.

Za zdaj še niso znane nobene dodatne podrobnosti, kot tudi ne, kdaj okvirno bi Google utegnil predstaviti izdelek javnosti. Toda prijave agenciji FCC tipično potekajo razmeroma v kratkem času pred uradnimi predstavitvami, ker mora biti prijavljeni izdelek tehnično zelo blizu končnemu izdelku.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

mjsu.pro | 10.7.2015 | 18:27

Google glass je v ZDA na tržišču že kakšen mesec.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji