Objavljeno: 24.6.2015 05:00

Za podaljšano podporo Windows XP kar 30 milijonov dolarjev

Tudi v računalništvu je zamujanje drago, še zlasti ko gre za prehod na nove tehnologije. Legendarni operacijski sistem Windows XP je že poldrugo leto nepodprt in kdor želi še vedno prejemati varnostne popravke, mora globoko seči v žep. Največkrat se to zgodi državnim organom.

Ta mesec je morala ameriška mornarica z Microsoftom skleniti pogodbo o nadaljnji podpori za Windows XP, saj ta še vedno poganja kar 100.000 njihovih računalnikov. Prehod na novejših operacijski sistem so začeli že leta 2013, a zaradi obsega projekta niso uspeli pravočasno končati. Problem so zlasti starejše namenske aplikacije, ki potrebujejo Windows XP, pojasnjujejo na poveljstvu v San Diegu. Windows XP bodo morali na nekaterih računalnikih obdržati vsaj toliko časa, da zamenjajo to programsko opremo, kar utegne trajati.

Z Microsoftom so se zato dogovorili, da bodo do leta 2017 dobili vso podporo za Windows XP, Office 2003, Exchange 2003 in Windows Server 2003, kar jih bo skupno stalo 30,8 milijona dolarjev. To je veliko, a v primerjavi s proračunom ameriške vojske gre za zanemarljiv znesek.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji