Objavljeno: 23.6.2015 01:00

Range Rover upravljan s telefonom

Podjetje Jaguar Land Rover v svoji avtomobilski ponudbi močno stavi na napredno računalniško tehnologijo. Po tem, ko so pred časom javnosti predstavili tehnologijo kamer in zaslonov, ki odpravljajo mrtve kote v vozilih, so zdaj postregli z novim naborom tehnoloških dosežkov.

Najbolj zanimiva novost, ki se zdi tudi najbližje praktični rabi je upravljanje vozila s pomočjo pametnega telefona. S posebnim programom na telefonu lahko vrtimo volan, pritiskamo na plin in na zavore. Zadeva pride prav predvsem v posebnih okoliščinah, ko je voznik izven vozila. Na primer pri vožnji pri težavnem terenu, kjer voznik od zunaj lažje opazuje stanje in določa pot in način vožnje, ja ovira premagana.

Druga, morda še bolj praktična raba pametnega telefona je v situacijah, kjer je zraven našega vozila nekdo zelo tesno parkiral svoje vozilo. V tem primeru s pametnim telefonom na daljavo vžgemo motor in vozilo preprosto izvlečemo iz parkirnega mesta ter se udobneje usedemo v vozilo.

Da so pred nami časi računalniško vodnih pomagal v vozilu priča še tretji pripomoček, ki vozniku omogoča kar najbolj učinkovito obrniti vozilo za 180 stopinj, zlasti v razmerah, ko je malo prostora. Lepota prikazanih novosti je, da so dosegljive že danes in so povsem varne za rabo v vsakdanjih razmerah.

QjJ2wKCMq5w

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Alexpo | 23.6.2015 | 08:38

Lahko bi k telefonu dodali še brezžični upravljalnik, je ja lažje obračat mali volanček, kot pa "drsat" po steklu fona ...

Vlajke | 23.6.2015 | 09:31

En plavozobi gamepad, pa smo :-) Pa še kak avtomobilski tat zna biti vesel tega. Pripelje se s tovornjakom in kar daljinsko naloži avto na njega ;-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji