Objavljeno: 5.6.2015 10:00

Simobil + AMIS

Po poročanju Večera naj bi Simobil, oz. njegov avstrijski (oz. mehiški) lastnik prevzel mariborskega internetnega ponudnika operaterja AMIS. Do sklenitve posla naj bi prišlo v tednu ali dveh, z njim pa bi se Simobil razširil še na stacionarni del telekomunikacij, konkretno internetni xDSL in televizijo. Nakup naj bi vključeval tudi hrvaški AMIS. AMIS je sicer od leta 2006, ko ga je prodal takratni lastnik Aleš Železnik, v lasti finančnega sklada KBC Private Equity in francoskega sklada tveganega kapitala Iris Capital.

Po pisanju Večera glavna tarča Simobila (kot tudi Telemacha, oz. njihovih lastnikov) sicer še vedno ostaja T2, saj je AMIS brez svojega omrežja (večinoma gostuje na Telekomovi infrastrukturi), T2 pa ima v lasti optično omrežje, ki je večje od Telekomovega. T2 je sicer trenutno v lasti podjetij Jurija Krča, katerega podjetja (Gratel) so v preteklosti za T2 gradila to optično omrežje.

Poročali smo že, da se Simobil sicer združuje z balkanskim »grozdom« avstrijskega podjetja, s centralo v Beogradu, tja bo najverjetneje sodil tudi kupljeni AMIS, skupaj s hrvaškim in srbskim mobilnim operaterjem Vip.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji