Objavljeno: 2.6.2015 09:00

Z Windows 10 bomo izgubili…

Z Windows 10, ki bodo luč sveta ugledali 29. julija, ne bomo deležni le bombončkov, ampak tudi nekaj grenkobe. No, vsaj tisti uporabniki, ki še vedno živijo v preteklosti.

Microsoft tako navaja, da bodo uporabniki, ki bodo nagradili svoja Okna, ostali brez igre Hearts (Minesweeper in Solitair ostajata, vendar v nekoliko drugačni izvedbi), brez sistema Windows Media Center (ki tako ali tako nikoli ni zaživel) in brez »gadgetov«, lebdečih uporabniških dodatkov, ki jih je uvedla Windows Vista. In ki tudi nikoli niso zares zaživeli. Zdelo se jim je vredno omeniti tudi dejstvo, da bodo tisti, ki uporabljajo disketnik (da, včasih smo jim rekli »flopi«), morali ročno namestiti gonilnik, ki pa bo na voljo na Windows Update. Bolj moteče bo, da Windows 10 privzeto ne bodo znali predvajati filmov DVD, vendar naj bi to podporo nekoliko kasneje ponovno dodali. Vmes bomo pa pač uporabljali VLC ali kaj podobnega…

Skratka – črno se nam piše, ali ne? ;)

Po drugi strani – 32-bitna različica Windows 10 naj bi za svoje delovanje potrebovala le 1 GB pomnilnika in 1 GHz procesor, kar je v resnici zelo malo (četudi preskočimo dejstvo, da »1 GHz« ne pomeni prav veliko).

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji