Objavljeno: 28.5.2015 01:00

Osvežitev prenosnikov in tablic Lenovo

Lenovo je v Pekingu predstavil niz novosti, ki na področje prenosnikov in tablic prinašajo nove lastnosti in večjo zmogljivost. Med vsemi je morda najbolj zanimiv prenosnik Lenovo Z51, ki ima vgrajeno 3D video kamero s prostorskim tipalom Intel RealSense, ki omogoča razpoznavo kretenj z rokami . Služi lahko kot priložnosti 3D bralnik, kamera pa lahko izboljša tudi spletni video klepet, ki postane še bolj realističen, uporabniku pa omogoča tudi menjavo ozadja ali napredno deljenje vsebin.

Sicer pa sta Z41 in Z51 dobro opremljena prenosnika srednjega razreda s preprostim in funkcionalnim dizajnom, ki nudita zaslone ločljivosti HD (14 oziroma 15 palcev), grafiko AMD, procesorje do Core i7 in tja do 16 GB RAM. Cene se v ZDA pričnejo pri 500 oziroma 600 dolarjih. Lenovo je predstavil tudi vstopne prenosnike Ideapad 100, ki se bodo z vstopno ceno 250 dolarji spopadali predvsem z Googlovimi Chromebooki.

Prenovili so še poslovno tablico ThinkPad 10, ki želi v drugi generaciji še bolj konkurirati tablicam Microsoft Surface. Tablica ima zaslon HD z diagonalo 10 palcev, Atom s štirimi jedri, 4 GB RAM in akumulator za 10 ur dela. Z številnimi dodatki tablico zlahka spremenimo v popolnoma funkcionalen prenosnik ali namizni računalnik z okoljem Windows.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji