Objavljeno: 4.5.2015 12:00

Microsoft resno tudi s telefoni

Kot kaže, bo Microsoft splavitev novih Windows 10 (ki bodo morda na voljo že julija) obogatil tudi s predstavitvijo vrhunskih telefonov Lumia (na katerih bo tekla deseta različica Oken). Po poplavi cenejših telefonov, ki smo ji priča v zadnjem času (govorice pravijo, da Microsoft z njimi prideluje izgubo, vendar si hkrati kupuje tržni delež), sta tako menda v pripravi dva vrhunska modela, z razvojnima imenoma Cityman in Talkman.

Oba bosta premogla zaslon ločljivosti QHD (2560 × 1440 pik), prvi bo velikosti 5,7 palca, drugi pa 5,2 palca. Pomnilnika bo 3 GB, shrambe pa 32 GB, procesorja pa naj bi bil Quallcomova, prvi 8-jedrni (Snapdragon 810?), drugi 6-jedrni (Snapdragon 808?). Vgrajeni fotoaparat bo 20 megapikni, pomagala naj bi mu bliskavica z LEDicami treh različnih barv, omogočeno naj bi bilo razširjanje s karticami microSD. Cityman naj bi imel baterijo zmogljivost 3300 mAh, Talkman pa 3000 mAh.

Kot kaže, so tudi pri Microsoftu spoznali, da so vrhunski telefoni dobra marketinška poteza, ki je proizvajalec telefonov ne sme izpustiti, četudi v resnici prodaja predvsem cenejše telefone. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji