Objavljeno: 29.4.2015 01:00

Google Project Loon napreduje

Vse kaže, da je Google zelo zadovoljen z napredkom projekta Loon, zamisli o orbitalnih balonih, s katerimi bodo lahko z brezžičnim internetnim signalom lahko pokrivali zelo široka območja na zemlji, tudi tam, kjer internet sicer ne bi bil dosegljiv.

Google v tem času močno eksperimentira z različnimi izvedbami balonov, predvsem pa z mehanizmi za usmerjanje in pozicioniranje balonov na točno določena mesta. Menda so že tako uspešni, da lahko balon zanesljivo premaknejo za 10.000 milj na lokacijo, ki bo odstopala kvečjemu le nekaj metrov od želene.

Počasi postaja jasno tudi to, da bodo baloni nudili Wi-Fi signal, ki ga bodo lahko lovile tudi najmanjše mobilne naprave. Poleg telefonov Android, bo Google zagotovo podpiral tudi Applove naprave z iOS, za ostale pa odločitev še ni sprejeta. Očitno bodo lahko selektivno omogočali ali onemogočali uporabo brezžičnega omrežja.

Projekt Loon, ki so ga zagnali leta 2013, za zdaj eksperimentalno deluje na nekaterih območjih Avstralije, Nove Zelandije in Latinske Amerike. Vodja projekta pa je nedavno objavil, da bo Google že v kratkem pripravljen v orbito postaviti več tisoč balonov.

HOndhtfIXSY

OFGW2sZsUiQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji