Objavljeno: 28.4.2015 01:00

Google pripravlja novo ofenzivo na področju pametnih ur

Najbrž ni le slučaj, da je Google ravno v času začetka prodaje ur Apple Watch najavil posodobitev svoje platforme Android Wear, ki prinaša številne zanimive novosti. Različica Androida za pametne ure napada Applovo platformo tam, kjer ima ta šibke točke.

Ure z novo različico platforme Android Wear bodo lahko tako informacije posodabljale neposredno prek vmesnika Wi-Fi, prvič brez potrebe, da bi uporabnik s sabo nosil tudi združljiv pametni telefon. Dovolj bo, da ta ostane dosegljiv na nekem omrežju Wi-Fi, denimo doma.

Posodobitev platforme prinaša tudi nove načine upravljanja z informacijami na zaslonu ure. Za premik na naslednjo ali prejšnjo stran bo dovolj zavrteti zapestje v določeno smer, kar bo Andorid Wear razumel kot ukaz.

Ure bodo dobile tudi energijsko varčen način delovanja, kadar želimo na zaslonu informacijo prikazovati dalj časa brez nenehnega dotikanja za vklop zaslona, ki se sicer čez čas samodejno izklopi. Uporabno predvsem pri pregledovanju zemljevidov med hojo ali pohodom. V tem primeru bodo informacij prikazane v črno-belem režimu, ki varčuje z zalogo energije.

Zanimiva je tudi povezava s programom za beležke Google Keep, ki je na voljo na Androidih telefonih. Sestrski program za Android Wear bo omogočal hiter pregled in vnos beležk, brez da bi morali zato vzeti telefon in žepa.

Prva pametna ura, ki bo dobila novo platformo bo LG Watch Urbane, posodobljena različica ure G Watch R z okroglim zaslonom. LG je uspel ohraniti enak, 1,3-palčni zaslon P-OLED, pri čemer pa so kar opazno stanjšali robove ohišja, zaradi česar je celota videti precej bolj elegantno. Svojo prvo uro z okroglim zaslonom pa pripravljajo tudi pri Samsungu, kjer že nekaj dni na spletu vrtijo napol prikrite reklame nove generacije ur Galaxy Gear.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

orel | 28.4.2015 | 12:05

Končno ura, ki kaže imena mesecev! Jaz npr. nikoli ne vem, a je april ali september ...

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji