Objavljeno: 28.4.2015 01:00

Amazon bo dostavljal v prtljažnike

Priznati je treba, da je Amazon izredno iznajdljiv in inovativen pri iskanju novih možnosti, kako kupljeno blago dostaviti kupcu na najbolj prijazen način. Po napovedi dostav z droni zdaj v Nemčiji v sodelovanju z Audijem in nemško podružnico hitre pošte DHL pripravljajo testiranje dostave pošiljk, ki jih bodo poštarji pustili kar v prtljažniku kupčevega avtomobila.

Sistem deluje tako, da bo kupec pri spletnem nakupu izbral posebno možnost, označil približno lokacijo vozila v času dostave, nakar bo poštar s posebno digitalno kodo, veljavno samo za posamezen nakup lahko odprl samo prtljažna vrata vozila in v njih pustil pošiljko.

Na ta način želi Amazon pomagati tistim, ki so večino dneva zasedeni na delovnem mestu in nimajo časa pošiljke prevzeti na domačem naslovu ali na zbirnih dostavnih mestih. Preizkus delovanja bo potekal samo v okvir povabljenih kupcev na območju Munchena, ki imajo v lasti vozilo Audi. Če se izkaže za zanimiv princip dostave, bo morda razširjen tudi na druge regije in proizvajalce vozil.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji