Objavljeno: 27.4.2015 01:00

Nenavadni, varni in vzdržljivi telefoni Turing

Na trg prihaja nova znamka pametnih telefonov, ki jih pripravlja podjetje Turing Robotic Industries. Avtorji hvalijo lastnosti izdelka, med katerimi so nov sistem šifriranja komunikacij brez uporabe strežnikov, vgrajeno tipalo za prstne odtise in drzna, izredno oglata oblika. Največja posebnost pa je ogrodje telefona, ki je zgrajeno iz kovinske zlitine imenovane »liquidmorphium«, ki je menda precej bolj trdna kot jeklo in titan. Ohišje sicer uporablja tudi plastiko, aluminij in celo keramiko.

Na področju elektronike je presenečenj manj. Gre za telefon s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1080p, procesorjem Snapdragon 801 in razmeroma kvalitetnimi fotografskimi tipali ločljivosti 13 in 8 milijonov pik. Še najbolje se odrežejo pri vgrajenem pomnilniku, kjer bo možno izbirati med velikostmi 64 in 128 GB.

Telefonu Turing bodo po sedanjih načrtih v prodajo prišli v letošnjem avgustu, tako v izvedbah za ZDA, kot Evropo. Manjša različica s 64 GB naj bi stala 740 dolarjev (brez subvencij), za dražjo s 128 GB pa treba odšteti 870 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji