Objavljeno: 26.4.2015 09:00

Dnevi slovenske informatike 2015

Prejšnji teden se je v Portorožu odvijala 21. konferenca Dnevi slovenske informatike z naslovom "Razvijamo danes za jutri". Letošnja konferenca je bila na novo zasnovana in se je oddaljila od prvotnega koncepta strokovnega srečanja slovenskih informatikov, saj je bila namenjena pridobivanju praktičnih informacij in poglabljanju poslovnih stikov izven krogov informatikov. 

Prvi dan so izkazali priznanje gospodarskim družbam in posameznikom za uresničitev in uspeh izvirnih poslovnih zamisli, tako so se med drugimi predstavili Hiša Franko (gostilna), Zvezda (slaščičarna), GoOpti (prevoznik). Drugi dan je bil namenjen podjetjem, ki so se mednarodno izkazala, na okrogli mizi pa so se predstavili detektivska agencija, Duol d.o.o. (gradna paviljonov), A.s.K d.o.o. (inovativna prometna signalizacija) in Silikonski vrtički (tehnološki start-upi). Zadnji dan je bil namenjen predstavitvi dosežkov študentov slovenskih univerz. Ne nazadnje so se na konferenci lahko predstavila tudi podjetja z dejavnostjo informatike in računalništva.

Na konfereci so podelili eNagrado za najboljši informacijski projekt leta 2014 Agenciji RS za javno pravne evidence in storite (AJPES) in sicer za vzpostavitev Registra zavezancev za informacije javnega značaja (RZIJZ). Register na enem mestu zagotavlja pregled nad vsemi porabniki javnih sredstev (osebami javnega prava) ter poslovnimi subjekti pod prevladujočim vplivom države ali lokalne skupnosti.

 

www.dsi2015.si 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji