Objavljeno: 21.4.2015 11:00

V Googlovem iskalniku prihajajo spremembe

Pri Googlu so letos februarja že napovedali spremembe, ki se danes uresničujejo, gre pa zato, da bodo od sedaj naprej spletne strani, ki niso prilagojene za optimalno prikazovanje na mobilnih napravah, torej telefonih in tablicah, uvrščene nižje. S tem naj bi uporabnikom na omenjenih napravah prikazali bolj relevantne spletne strani oziroma take, ki naj bi ponujale boljšo izkušnjo na teh napravah. V prednosti so tako spletne strani, ki se prilagajajo na ločljivost in velikost zaslonov, temu se sicer reče tudi »responsive design«.

Pri večjih podjetjih s tem sicer naj ne bi imeli težav (tudi naša stran se, denimo, tako obnaša), bodo pa na slabšem predvsem majhna podjetja, ki niso pripravljena na tak korak. Pri Googlu sicer ponujajo spletno stran, na kateri lahko preverimo, kako dobro se neka spletna stran odnese, hkrati so pripravili sklop podatkov o tem, kako spletno stran narediti čim bolj prijazno za uporabnike mobilnih naprav.

Pri Googlu se jasno zavedajo, da hodimo v splet vse bolj preko telefonov in tablic, kjer pa niso v tako močnem položaju, kot so pri računalnikih. Na mobilnih napravah bistveno več časa preživimo znotraj aplikacij kot v brskalniku, pa tudi tam se govori, da bi lahko pri Applu za iskanje znotraj Safarija na napravah iOS preklopili na Yahoo! (za katerem sicer stoji Microsoftov Bing). Vprašanje, če jim bo ta korak koristil, ali le razjezil spletne razvijalce, sploh tiste, ki skrbijo za majhne spletne strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji