Objavljeno: 9.4.2015 08:00

Popcorn Time štarta na iPhone in iPade

Popcorn Time, v zadnjem času izredno priljubljen servis za predvajanje piratskih filmov, o katerem smo že pisali, je že nekaj časa na voljo tudi kot aplikacija za Android in iOS. Vendar pa je bilo za namestitev na naprave s slednjim treba telefon/tablico odkleniti, oz. »jailbreakati«, saj Apple aplikacije Popcorn seveda ne pusti (in ne bo pustil) na svoj AppStore.

Jailbreakanje od danes ni več potrebno, saj je na voljo različica aplikacije, ki jo namestimo s posebnim Windows programom iOS Installer. Slednji izkorišča rešitev, ki jo je Apple predvidel za večje stranke (beri korporacije), s katero lahko slednji svojim uporabnikom na naprave iOS nameščajo aplikacije, ki jih ni v AppStoru. V ta namen Apple večjim strankam dodeli podpisni certifikat s katerim je omogočeno nameščanje aplikacij in kot kaže iOS Downloader aplikacije namešča točno tako – z enim izmed starih, že pretečenih certifikatov. Zato je treba iPhone/iPad pred namestitvijo odklopiti od omrežja (airplane mode), da ne more preveriti veljavnosti certifikata, ampak ga avtomatsko sprejme kot veljavnega.

No, tako teorija. Pri TorrentFreak in Wired poročajo, da so Popcorn na ta način dejansko namestili, prvi pravi, da potem tudi deluje (predvaja filme), Wired pa v filmih ni uspel uživati, ker se je aplikacija sesuvala. No, mi tako daleč nismo prišli – na dveh Windows računalnikih in s tremi iOS napravami smo prišli le do koraka, ko iOS Downloader nikakor noče zaznati iPhona/iPada. 

Popravek: Po nadgradnji iTunes in po množici popravkov za Windows 7 (64-bitni), smo namestitev uspeli izvesti. In tudi Popcorn Time dela brez težav, kot na spodnjem posnetku, ko smo ga slikali na Androidu. Če seveda vzamemo v zakup, da včasih malce traja, preden se film zažene, ali pa da predvajanje občasno zastane... 

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji