Objavljeno: 31.3.2015 01:00

Microsoftov Spartan na voljo za preizkus

Microsoft je v najnovejšo posodobitev predogleda Windows 10 vključil tudi povsem nov spletni brskalnik Spartan. Kot je znano, nov brskalnik temelji na povsem novih temeljih in je po Microsoftovih besedah pripravljen za spletno izkušnjo v dobi mobilnih naprav.

Brskalnik Spartan je tako precej bolj usmerjen k lažji delitvi vsebin in povezavi z drugimi spletnimi storitvami, kot so družabna omrežja. Morda najbolj zanimiva lastnost novega brskalnika je zmožnost zapisovanja opomb, tudi s posebnim peresom ali prstom (na zaslonih na dotik) neposredno na spletno stran, zapiske pa lahko delimo z drugimi prek elektronske pošte, družabnih omrežij, programa OneNote ali pa jih shranimo za kasnejši pregled.

Druga novost, na voljo za zdaj le v ameriški različici predogleda, je pomočnica Cortana, ki tesno sodeluje z brskalnikom Spartan. Pomočnica zna spremljati vsebine, ki jih pregledujemo z brskalnikom, na željo lahko ponudi dodatne informacije o pojmih, lokacijah ali stvareh, ki jih označimo. Če denimo iščemo restavracijo, nam lahko razloži pot do nje. Povrh vsega zna Cortana rezultate pogovora (odgovorov na vprašanja) prenesti kot vsebino za vnos poizvedb ali izpolnjevanja obrazcev na spletnih straneh.

Microsoft trdi, da je to le del novosti, ki jih prinaša Spartan, več jih bodo predstavljali sproti do prihoda končne različice.

4A5ZXWTIlHw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji