Objavljeno: 20.3.2015 11:00

Samo še en mesec za vložitev tožb v zadevi ISDN

Medtem ko v nekaterih državah že razmišljajo o ukinitvi ISDN tehnologije (Hrvaški Telekom že tri leta ne prodaja novih ISDN priključkov, Nemški Telekom bo ISDN tehnologijo ukinil do konca leta 2018) pa Telekom Slovenije vztrajno zavrača pozive naročnikov in zveze potrošnikov za vračilo denarja, ki jim ga je za ISDN priključke protizakonito zaračunaval v letih 2002 do 2005. Država, večinski lastnik Telekoma, pravi, da z obnašanjem podjetja v državni lasti nima nič. Ker slovenski pravni sistem ne pozna kolektivnih pravnih sredstev, tako oškodovanim naročnikom preostaja samo še vložitev individualnih tožbenih zahtevkov proti Telekomu Slovenije. Na zvezi potrošnikov so osnutek tožbe že pripravili.

Rok za vložitev tožbe naj bi bil 20. april, torej že čez en mesec, vendar gre za rok po najbolj strogi interpretaciji zakona (triletni zastaralni rok), čeprav nekateri pravni strokovnjaki pravijo, da bi ta rok lahko bil tudi daljši, petletni. Sodne prakse žal ni, in tako ne moremo vedeti, kako bo sodišče odločilo v konkretnem primeru.

  

Na Monitorjevi spletni strani (ki jo bomo sproti ažurirali) smo zbrali celotno nam znano dokumentacijo v tej zadevi, kakor tudi medijske objave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji