Objavljeno: 16.3.2015 05:00

Boljša Lizika

Mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop dobiva prvo večjo nadgradnjo. Dobra novica je, da ne bo šlo zgolj za drobne popravke in večjo stabilnost sistema, temveč bodo Googlovi razvijalci z njo poskrbeli za kar nekaj nadvse dobrodošlih zmožnosti.

Vrača se tihi način! Ker telefona s petim Androidom doslej nismo mogli prepričati, da ne bi spuščal takšnih ali drugačnih zvokov, vklopljeno je bilo vsaj brnenje, se zopet veselimo časa, ko nas bodo nadležni znanci ter občasno tudi prijatelji ali družina prisilno pustili pri miru. Android 5.1 bo imel bolje pomnjenje brezžičnih točk. Če mu katera v bližini ne bo povšeči (npr. zaradi slabega signala), se telefon nanjo ne bo več samodejno priklapljal. Naprednejša bodo obvestila, ki bodo v navezi z budilko preprečila neželene motnje v času do naslednjega zvonjenja.

Našteto še zdaleč ni vse. Med drugim se govori tudi o varnejši spletni povezavi Google VPN, ki bo najprej na voljo le zadnjim napravam Nexus. Slednje bodo med prvimi deležne še naprednejših orodij proti kraji. Telefona Nexus 6 in tablice Nexus 9 s posodobitvijo operacijskega sistema Android 5.1 tatovi ne bodo mogli kar tako uporabljati. Napredna zaščita jim bo namreč preprečila menjavo osrednjega Googlovega računa, dodajanje svojih prijavnih podatkov in dostop do telefona, če bodo napravo ponastavili na tovarniške nastavitve in se skušali na novo prijaviti.

AndroidPIT

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji