Objavljeno: 12.3.2015 09:00

Telefoni Lenovo tudi pri nas

Lenovo, sicer največji proizvajalec osebnih računalnikov na svetu, je med države, kjer ponuja svoje mobilne telefone, končno sprejel tudi Slovenijo. Telefoni Lenovo so v svetu med bolj priljubljenimi, in čeprav še vedno daleč zaostajajo za velikanoma Apple in Samsung, so pri podjetju optimistični in stavijo na vse. Pri nas so naprodaj v trgovinah, v tednu ali dveh pa bodo na voljo tudi pri mobilnem operaterju »ali dveh«, kot so se izrazili.

Na voljo je po nekaj modelov iz vsake izmed serij, ki jih ponuja ta kitajski proizvajalec, od osnovne serije A, do nekoliko zmogljivejše serije S, preko profesionalne P, do vrhunskih modelov Vibe. Če povzamemo - od 69 do 499 evrov. Vsi telefoni imajo zaenkrat nameščen Android 4.4 (Kit kat), nadgradnja na 5.0 (Lollipop) pa je predvidena za drugo četrtletje.

Pri Monitorju že preizkušamo modele Vibe Z2 Pro, Vibe X2 in P70, njihove opise in oceno pa boste lahko prebrali v naslednjem Monitorju. Model P70 s svojo ceno že sodi med cenejše modele, ki jih bomo preizkusili v okviru teme številke, druga dva modela pa bosta preizkušena posebej, vendar ju bomo uvrstili v našo ocenjevalno preglednico.

Na tiskovni konferenci, kjer je telefone predstavil znan komik Pižama, smo slovenske predstavnike Lenova povprašali tudi glede telefonov Motorola Mobility, saj je podjetje od nedavnega v lasti Lenova. Kot je bilo pričakovati, je bil odgovor negativen – ne, Motorolinih telefonov v Sloveniji letos zagotovo ne bomo videli, saj je ta blagovna znamka namenjena zahodnim trgom, kamor pač Slovenija ne sodi. Ali bo kdaj drugače, niso znali povedati, bodo pa vložili vse napore v to, da bi bilo morda letos pri nas moč kupiti vsaj telefon Nexus 6, ki ga sicer izdeluje Motorola. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji