Objavljeno: 12.3.2015 10:00

Imitacije Applove pametne ure že naprodaj

Apple bo svojo pametno uro začel prodajati 24. aprila in to ne prav poceni. Najcenejši model bo stal 350 dolarjev, luksuzna različica pa bo stala od 10.000 do 17.000 dolarjev. Kot je že v navadi, bodo ponaredki oziroma imitacije bistveno cenejši. Na Kitajskem so celo že naprodaj za le nekaj odstotkov cene.

CNN je v kitajskem mestu Shenzhen že našel dva modela pametne ure, ki imitirata Applov izdelek. Tu ne gre za ponaredke v klasičnem smislu, kjer bi proizvajalec želel pretentati kupca, temveč za imitacije. Ai Watch na primer stane 258 juanov (40 evrov), D-Watch pa 298 juanov (45 evrov). Uri posnemata dizajn in videz Applove pametne ure, na njih pa teče verzija Androida, ki je vizualno podobna Applovemu operacijskemu sistemu. Vsakemu je seveda jasno, da to ni pravi Applov izdelek.

Imitacije Applovih izdelkov na Kitajskem niso nič nenavadnega in segajo od najcenejših napol delujočih telefonov do izdelkov podjetja Xiaomi, ki je »kitajski Apple«. Imitiranje ni omejeno le na elektroniko, saj najdemo tudi ponarejena oblačila, obutev, gospodinjske aparate, avtomobile … Presenetljiva pa je hitrost. Seveda se je o Applovi pametni uri govorilo že nekaj časa in smo okvirno vsi vedeli, kaj lahko pričakujemo, a je bil bliskovit izid imitacij vseeno zavidljiv dosežek. Poleg omenjenih dveh jih je namreč na voljo še veliko več.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji