Objavljeno: 9.3.2015 11:00

Ko vaš računalnik računa *coine

Če na vašem računalniku poganjate bittorent odjemalca uTorrent, menda obstaja možnost, da hkrati izračunavate tudi "nekakšne coine" (Litecoin), poroča spletna stran TrustedReviews. Namestitveni program namreč uporabniku ponuja nekaj dodatnih »uporabnih programov«, med katerimi je tudi Epic Scale, programski paket, ki je namenjen uporabi procesorskih zmogljivosti računalnika za – izračunavanje kripto valut. Program naj bi torej ugotovil, kdaj je procesor le malo zaseden in ga nato uporabljal za »denarne zadeve«. Seveda tega denarja/Litecoinov ne dobi uporabnik, temveč avtorji Epic Scalea, posredno pa najverjetneje tudi podjetje Bittorent, ki na ta način financira sicer zastonjski program.

Res je, da lahko uporabnik namestitev Epic Scale odkloni, vendar je že tako, da programe ponavadi nameščamo tako, da v namestitvenem čarovniku ponavadi le klikamo »Next, next, next«…

Kot kaže, Bittorent namestitev uTorrenta prilagaja tako, da je različna za različne tipe uporabnikov in/ali za različne svetovne regije, saj pri Monitorju namestitve Epic Scalea nismo opazili.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji