Objavljeno: 1.3.2015 20:00

HTC One M9 in dve presenečenji

HTC je na konferenci MWC v Barceloni razkril svoj najzmogljivejši telefon poimenovan One M9. Novinec nadgrajuje že zdaj zelo dobro sprejet model One M8, s katerim si deli skoraj identično obliko ohišja. Zmagovalno obliko se pač ne menja.

Zato pa so nadgradili drobovje telefona. Vgrajen je procesor Snapdragon 810 z osmimi jedri, pomnilnik je velik 3 GB, zanimivo, pa da bo telefon na voljo le v različici s 32 GB Flash RAM (toda razširimo ga lahko s karticami micro SD). Zaslon ima diagonalo 5 palcev in ločljivost HD.

Velik korak naprej so naredili z vgrajenim fotoaparatom, ki ima vgrajeno tipalo z 20 milijoni pik in podpira snemanje posnetkov 4K. Akumulatorju so pri novem modelu uspeli celo nekoliko povečati zmogljivost, na strani operacijskega sistema pa presenečenj ni – vgrajen je Android 5.0.

Manjše presenečenje je prva HTC-jeva športna zapestnica Grip. V ohišju črno-zelene barve se nahaja zaslon OLED občutljiv na dotik, GPS sprejemnik, celoto pa lahko razširimo z dodatnimi tipali, kot je merilnik srčnega utripa. Zapestnico so razvili skupaj z družbo Armour, stala pa bo 200 dolarjev.

Večje presenečenje, pa je vstop družbe HTC na področje navidezne resničnosti. Na konferenci MWC so namreč prikazali čelado Vive, ki so jo razvili v partnerstvu z družbo Valve, kar pomeni, da bo na njej možno spremljati in igrati pretočne igre. Po načrtih naj bi bila čelada nared nekje do poletja, tedaj pa bodo spregovorili tudi o podrobnostih.

BWhM_oHr558

w5XVq4NLnwk

di52dRxK68U

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

bostjanc | 2.3.2015 | 08:10

A je v članku napaka ali je HTC + Valve = HTV?

Matjaž Klančar | 2.3.2015 | 08:52

Seveda, napaka. Popravljeno, hvala.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji