Objavljeno: 27.2.2015 10:00

Oglaševalsko razsodišče prepovedalo reklamiranje »najhitrejšega« interneta

Oglaševalsko razsodišče je odločilo, da Telekom ne sme več uporabljati trditev »Najhitrejši mobilni internet LTE/4G« in »Najhitrejši mobilni internet mobitel LTE/4G«, ob tem pa lahko še vedno uporabljajo trditev »Najhitrejše omrežje LTE/4G«. Po mnenju razsodišča omenjeni trditvi kršita določila 3.3 in 4.1 člena oglaševalskega kodeksa, saj drobni tisk glede na izjave ni dovolj viden in berljiv, da sporočilo ne bi bilo zavajajoče. Tretja trditev, torej »Najhitrejše omrežje LTE/4G« lahko ostane, saj se naj bi nanašala na splošno predelitev tehnologije in ne na konkretno storitev oglaševalca. Nam se sicer zdi vse skupaj praktično eno in isto, vsaj v očeh končnih uporabnikov oziroma potrošnikov.

Do sodbe je seveda prišlo zaradi pritožbe Simobila, kjer so zapisali, da je njihovo omrežje najmanj enako hitro oziroma celo bistveno hitrejše. Pri Telekomu so v drobnem tisku zapisali, da izraz najhitrejše v tem kontekstu pomeni najvišja hitrost prenosa v njihovem omrežju, torej v primerjavi z omrežji 3G oziroma starejšimi. Telekom je v odgovoru sicer omenil, da se tudi pri Simobilu na svoji spletni strani hvalijo, da ponuja LTE »najhitrejši prenos podatkov«, ob tem pa ne razložijo, v kakšnem smislu, torej ali med slovenskimi ponudniki mobilnih storitev, ali le med omrežji, ki jih ponuja SiMobil.

Kakorkoli, tudi po tej odločitvi oglaševalskega sodišča lahko z gotovostjo trdimo, da je zadnja številka revije Monitor najboljša* številka doslej.

 

*Kjer se izraz »Najboljša« nanaša na vse številke, ki so izšle v zadnjem mesecu.   

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

boyyce | 28.2.2015 | 05:14

Sodišče je pravino razsodilo ... Tud na ostale panoge takega oglaševanja bi bilo treba poseč in prepovedat. zadnje čase je vse preveč zavajanja revnih

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji