Objavljeno: 26.2.2015 10:00

Hekerji za krajši čas zavzeli stran Lenovo.com

Računalniško podjetje Lenovo je pred kratkim doživelo plaz kritik, saj so na nekatere nove prenosne računalnike nameščali program Superfish, ki vohuni za uporabnikom in njegovimi spletnimi navadami, pri tem pa predstavlja tudi resno varnostno grožnjo za uporabnika. Pri podjetju so sicer prakso priznali in program že onemogočili, a bo poteza vseeno vplivala na ugled podjetja.

Povrh vsega so se nad njih sedaj spravili tudi hekerji. Spremenili so DNS podatke domene in promet preusmerili na drugi naslov IP, za kratek čas je tako spletna stran podjetja prikazovala slike nekega najstnika.

Zaradi spremenjenih podatkov DNS so hekerji začasno tudi dobivali vso elektronsko pošto, namenjeno zaposlenim pri podjetju Lenovo. Videti je, da je za vsem skupaj hekerska skupina Lizard Squad, saj na svojem Twitter profilu že objavljajo prestreženo elektronsko pošto. V času pisanja so težave že odpravili, videti je, da so se hekerji infiltrirali v podjetje Webnic.cc, ki skrbi med drugim tudi za registracijo domene Lenovo.com.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji