Objavljeno: 7.2.2015 01:00

Ali Apple meri na Googlovo ozemlje?

Videti je, da je Apple vzel podjetje Google na piko bolj, kot je to javno prikazano. V zadnjih dneh so se pojavili namigi o skrivnih projektih, ki razkrivajo, da Apple skuša poseči na področja, na katerih je Google vodilen ali pa želi dominirati v prihodnosti.

Nedavno so po cestah v okolici San Francisca opazili kombi, katerega najemnik je preverjeno družba Apple, na katerem je bilo montiranih večje število video kamer. Testni vozilo zelo spominja na vozila, ki jih Google uporablja za snemanje posnetkov ulic za storitev StreetView, po drugi strani pa bi lahko Apple meril celo na razvoj rešitev za samodejno vožnjo vozil, s čimer se v zadnjih letih močno ukvarja prav Google.

Spletni portal Cult of Mac pa je v istem obdobju opazil in opozoril na zaposlitvene oglase, v katerih skuša Apple privabiti nove kadre za skrivnosti projekt imenovan Apple Search. Čeprav nekateri menijo, da se Apple poigrava z idejo o razvoju lastnega spletnega iskalnika, je precej bolj verjetno, da gre za iskalnik povezan z digitalno pomočnico Siri.

Razvojne aktivnosti družbe Apple sicer potrjujejo že dalj časa nakazano usmeritev, po kateri se želijo v svojih izdelkih znebiti izdelkov družbe Google. Nekoč partnerja se namreč vse bolj spreminjata v tekmeca in to na praktično vseh področjih delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji