Objavljeno: 6.2.2015 01:00

Canon z novimi digitalnimi fotoaparati

Canon je predstavil niz novih digitalnih fotoaparatov, ki vsi po vrsti nudijo večjo zmogljivost kot lanskoletni modeli. Morda najbolj odmevna novost sta nova zrcalno refleksna fotoaparata EOS 760D in EOS 750D, ki prinašata zmogljivejše tipalo s 24,2 milijoni pik (EOS 700D, premore 18 milijonov pik), sistem samodejnega ostrenja z 19 kontrolnimi točkami sposojen iz modela EOS 70D ter vmesnik Wi-Fi z dodatnim NFC za lažje uparjanje z drugimi napravami. Tu so še izboljšan način za snemanje video posnetkov v polni ločljivosti s 60 slikami na sekundo ter nov sistem za detekcijo barvnih tonov.

Za zahtevnejše uporabnike je Canon namenil nove modele EOS 5DS in EOS 5DS R, ki premorejo tipalo s kar 50,6 milijoni pik. Ob zmogljivejšem procesorju DIGIC 6 nudita sistem ostrenja s 41 kontrolnimi točkami, ohišje sposojeno pri modelu EOS 5D Mark III in izboljšano možnost snemanja video posnetkov.

Pri Canonu so prevetrili tudi družine potrošniških fotoaparatov. Med njimi je morda najbolj zanimiv model PowerShot SX410, ki premore tipalo z 20,2 milijoni pik in optični zum 40x za ceno le 280 dolarjev. V prihajanju je tudi novi model PowerShot G3 s 25-kratnim optičnim zumom, vmesniki Wi-Fi in NFC. Canon še ni razkril ločljivosti in drugih tehničnih podatkov, pričakujemo pa tipalo okoli 20 milijonov pik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji