Objavljeno: 5.2.2015 01:00

Predogled Office za Windows 10

Microsoft je izpolnil obljubo zastavljeno ob nedavni predstavitvi operacijskega sistema Windows 10 in je v javni predogled dal pisarniško zbirko, ki jo bodo prilagali operacijskemu sistemu. Office for Windows 10 prinaša dolgo pričakovano optimizacijo za delovanje na zaslonih na dotik, obenem pa je prvi primer tako imenovanih univerzalnih aplikacij, ki brez modifikacij delujejo na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih.

Predogled pisarniškega paketa, ki vsebuje Word, Excel, PowerPoint, OneNote in Outlook, je možno prenesti prek sistema za posodobitve v Windows 10. Ta hip je posodobitev možno prenesti na prenosnike in tablice, na telefone pa bo Office možno prenesti v naslednjih tednih.

Microsoft je nedavno razkril, da bodo pisarniški programi v prihodnje na voljo v več različicah. Office for Windows 10 bo zagotovo brezplačno priložen mobilnim telefonom in tablicam z zasloni manjšimi od 10 palcev. Za večje naprave cenovna politika še ni znana, čeprav mnogi ugibajo, da bo podobna kot pri pisarniški zbirki za naprave iOS in Android, kjer so osnovne funkcionalnosti brezplačne, z naročnino na Office 365 pa kupec dobi polno funkcionalnost.

Da bi bila zmeda polna, so že najavili, da sočasno razvijajo tudi pisarniški paket Office 2016, ki bo namenjen predvsem pisarniškim računalnikom, takim s tipkovnico in miško. Več bodo o tej različici spregovorili v prihodnjih mesecih.

S5pZ5m1CNcw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji