Objavljeno: 28.1.2015 09:00

Huawei z rekordnim letom

Pred kratkim smo pisali o finančno uspešnem letu, ki ga je zabeležil kitajski proizvajalec pametnih telefonov Xiaomi, sedaj je dober rezultat objavil še tekmec Huawei. V letu 2014 so občutno povečali promet, prvič v zgodovini podjetja celo čez 10 milijard dolarjev. Prodali so 138 milijonov naprav, to je za slabih 8 odstotkov več kot v letu pred tem, od tega je bilo 75 milijonov telefonov – 45 odstotni skok.

Osnova za dobro poslovanje je vse močnejša prisotnost v srednjem in visokem rangu, dobro sta se prodajala telefon Ascend P7 (tega smo pozitivno ocenili tudi mi) in tablica Ascend Mate7. Izboljšuje se tudi prepoznavnost podjetja, po eni izmed raziskav je 65% vprašanih prepoznalo ime podjetja, to je dobrih 50% več kot v letu pred tem.

Tako kot se je pred več desetletji dogajalo z Japonsko in pred nedavnim z Južno Korejo, se očitno sedaj tudi s Kitajsko. Njihovi proizvodi postajajo vse boljši, podjetja bolj prepoznavna tudi na našem koncu sveta. Se pa s tem dvigujejo tudi cene izdelkov, ki so zaenkrat še vedno nižje od primerljivih tekmecev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji