Objavljeno: 17.12.2014 01:00

Samsung pripravlja alternativo plačilnemu sistemu Apple Pay?

Korejski velikan Samsung kot kaže pripravlja svojo alternativo mobilnemu plačilnemu sistemu Apple Pay, ki v ZDA dosega velik uspeh. Zanimiv je predvsem podatek, da bo Samsung zelo verjetno ubral svojo pot in ne bo uporabil partnerske tehnologije Google Wallet, ki je na voljo za operacijski sistem Android.

Namesto tega so se menda odloči za sodelovanje z malim startupom LoopPay, ki razvija potencialno precej bolj privlačno tehnologijo za mobilne telefone. Za razliko od Googlovega Walleta in Applove rešitve Pay, LoopPay za plačila namreč ne potrebuje tehnologije NFC. Rešitev uporablja poseben vmesnik, ki simulira plačilo prek bralnika magnetnih kartic, podobno kot bi danes povlekli magnetni trak na običajni kreditni kartici. Brezžični oddajnik ustvarja magnetni signal s šibkim dometom, ki prenese informacijo o plačilni kartici do ustreznega čitalca.

Glavna prednost takega pristopa je seveda v temu, da za tovrstna mobilna plačila prodajalci ne rabijo nove opreme, ki bi vsebovala vmesnik NFC. LoopPay je tudi v praksi dokazal, da njihova rešitev deluje pri standardnih terminalih, brez kakršnekoli spremembe strojne ali programske opreme na prodajnem mestu. Avtorji tudi trdijo, da imajo vgrajenih niz varnostnih mehanizmov, ki omogočajo varovanje osebnih informacij in preprečevanje zlorab. Zanimiv je tudi podatek, da je eden od vlagateljev v družbi LoopPay tudi kartični velikan Visa.

Samsung ne komentira informacij v medijih, za zdaj pa še ni jasno, v kateri meri bo uporabil novo tehnologijo v svojih telefonih. LoopPay namreč svojo rešitev ponuja kot celoto, celo za konkurenčne telefone Apple iPhone, Samsung pa bi utegnil uporabiti le del rešitve, denimo oddajnik magnetnega zapisa. Dobro obveščeni sicer trdijo, da bodo prvi izdelki predstavljeni že v začetku leta 2015, morda celo v sovpadanju s predstavitvijo novega telefona Galaxy S6.

bw1l149Rb1k

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji