Objavljeno: 15.12.2014 01:00

Qualcomm Snapdragon 810

Podjetje Qualcomm je javnost postreglo s podrobnostmi in prvimi prototipi na osnovi najnovejšega in najzmogljivejšega procesorja Snapdragon 810. Gre za povsem novo 64-bitno arhitekturo z osmimi jedri, ki uporablja Armovo tehnologijo Cortex A57 in A53. Tehnologija big.LITTLE deluje tako, da so v navadnem režimu vključena samo štiri energijsko varčnejša jedra A53, če pa aplikacija rabi več procesne moči, se vklopijo tudi jedra A57. Nov je tudi grafični procesor Adreno 430, ki je za tretjino zmogljivejši in petino varčnejši od predhodnika.

Z uporabo 20-nm proizvodnega procesa so porabo energije kljub večji zmogljivosti zmanjšali za približno četrtino, Snapdragon 810 pa bo dovolj zmogljiv za snemanje in predvajanje video posnetkov v ločljivosti 4K in zapisih HEVC H.265. Po komunikacijski plati nov procesor prinaša podporo za brezžična omrežja WiGig (802.11ad, do hitrosti 4 Gb/s) in LTE Category 9 (450/50 Mb/s).

Procesor podpira tudi tehnologijo Qualcomm Quick Charge 2.0, s katero obljubljajo 75% hitrejše polnjenje akumulatorjev, s pomočjo tehnologije WiPower pa je podprto tudi brezžično polnjenje energijske zaloge. Novi procesor bodo verjetno proizvajalci uporabili v novi generaciji tablic in telefonov, ki bodo predstavljene januarja na sejmu CES.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji