Objavljeno: 12.12.2014 05:00

Microsoft podpira bitcoin

Microsoft je brez velikega pompa podprl bitcoin, s čimer je ta kriptografska elektronska valuta napravila še en korak k širšemu sprejetju. A do tega, da bo cena Windows denominirana v bitcoinih, je še zelo daleč.

Za zdaj se je možnost nakazila sredstev pojavila v spletnih trgovinah za Windows, Windows Phone, Xbox Games, Music in Videos. To pomeni, da lahko stanje na Microsoft Account naložimo v obliki bitcoinov, ki pa se takoj pretvorijo v dolarje po trenutnem tečaju. Microsoft uporablja posredniško storitev BitPay, ki so jo za enak namen najeli tudi v na primer PayPalu ali Neweggu.

Vseeno bodo omejitve veljale. Vračilo denarja za nakupe, ki imajo vir v bitcoinski transakciji, ne bo mogoče, s čimer se Microsoft ščiti pred zlorabo za namene pranja denarja. Cene bodo ostale v dolarjih, bitcoin bo le način nalaganja denarja na račun. In za naše konce še najpomembnejša omejitev je geografska; storitev je omejena na ZDA. Prav tako z bitcoini ne bo mogoče kupovati vsega, na primer licenc za Office 365.

S tem je Microsoft prehitel konkurenco, na kar so namignili že februarja, ko je Bing dobil dobil možnost preračunavanja bitcoinov v dolarje in obratno.

Začetna bitcoinska mrzlica se je medtem polegla. Tečaj se je zadnja dva meseca ustalil okrog 350 dolarjev za bitcoin, kar je približno tretjina najvišjih vrednosti, ki smo jim bili priče pred natanko letom dni.

 

https://commerce.microsoft.com/PaymentHub/Help/Right?helppagename=CSV_BitcoinHowTo.htm

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji