Objavljeno: 4.12.2014 15:00

Ogled iger v živo preko Steam Broadcasting

Z dvigom priljubljenosti računalniških iger je v zadnjih letih vse bolj priljubljeno tudi spremljanje najboljših igralcev v živo. Na tem področju je doslej dominiralo omrežje Twitch, ki ga je septembra letos kupil Amazon za 970 milijonov dolarjev, sedaj se je na to področje spustilo tudi podjetje Valve prek svoje izjemno priljubljene platforme Steam.

Steam je spletna trgovina, podobno kot Google Play in Applov iTunes, preko katere lahko kupujemo igre oziroma jih igramo preko spleta. Na Steam je čez 100 milijonov aktivnih računov oziroma igralcev, velja pa za najpopularnejšo tovrstno trgovino; poleg Windows pa podpira tudi Linux in MacOS.

Novost se imenuje Steam Broadcasting, znotraj odjemalca Steam je na voljo v zavihku Community. Tam lahko poiščemo naključne uporabnike, ki predvajajo svoje igranje, seveda pa se lahko povežemo tudi s prijatelji. Oddajamo lahko tudi svoje igranje, na voljo je kar nekaj varnostnih nastavitev za zaščito osebnih podatkov. Po besedah analitikov bo Twitch ostal vodilni na tem trgu, saj je manj omejen kot Steam (podpira tudi konzole in mobilne naprave), vseeno pa bo Valve s to potezo le še utrdil položaj platforme Steam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji