Objavljeno: 4.11.2014 20:00

Dropbox in Microsoft partnerja

Dropbox je presenetil z najavo, da sklepa partnerstvo z Microsoftom, po katerem bodo Officeovi dokumenti avtomatično dostopni tudi v Dropboxu. Šlo bo tudi v drugo smer, in sicer bo Office privzeta platforma za urejanje dokumentov, ki so na Dropboxu.

Microsoft sicer že ima svojo hrambo v oblaku. Z OneDrive (nekdanji SkyDrive) je Office že dobro povezan, a kaj ko ta še ni uspel prepričati uporabnikov. Malo tudi iz navade, saj je Dropbox na voljo že veliko dlje in je še vedno zelo priljubljena hramba za sinhronizacijo in deljenje datotek. Zato ni presenetljivo, da sta se mali Dropbox in gigantski Microsoft odločila za sodelovanje. Za zdaj ostaja pri sodelovanju; o prevzemu ni govora.

Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella je pojasnil, da ima Office več kot 1,2 milijarde uporabnikov, na Dropboxu pa se nahaja več kot 35 milijard Officeovih dokumentov. Ti ljudje v današnjem svetu potrebujejo enostavnejše načine za tvorbo, deljenje in sodelovanje pri dokumentih, kar bo novo prineslo partnerstvo.

Odslej bo do datotek v Dropboxu mogoče dostopati kar iz mobilnih aplikacij Office, hkrati pa jih bo mogoče urejati neposredno v Dropboxovem odjemalcu. Office bo v oknu Shrani kot dobil možnost neposrednega nalaganja v Dropbox ter deljenja povezave do javnih datotek v Dropboxu.

Novosti bosta aplikaciji Office za Android in iOS dobili z naslednjo posodobitvijo, medtem ko bo integracija spletne strani Dropboxa in Office Online zaživela prihodnje leto. Dropbox bo pripravil še aplikacijo za Windows Phone, kjer ga trenutno ni. Novosti bodo deležni vsi uporabniki Office z računom pri Dropboxu, medtem ko bodo imetniki Dropbox for Business potrebovali naročnino na Office 365.

 

Microsoftova izjava za javnost, Dropboxova izjava za javnost

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

smihael | 6.11.2014 | 19:10

"o prevzemu še ni govora" itak sta obedve firmi v kontroli NSA. zakaj bi ena podruznica kupila drugo? ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji