Objavljeno: 25.10.2014 01:00

PhotoMath rešuje enačbe

Startup podjetja z zanimivimi idejami nastajajo povsod po svetu, seveda tudi v naši soseski. V sosednji Hrvaški je mlado podjetje MicroBLINK, ki sicer razvija knjižnice za računalniški vid, razpoznavo slik in besedil, pripravilo zanimivo mobilno aplikacijo PhotoMath, ki omogoča reševanje enačb kar s optično razpoznavo naloge iz lista papirja ali učbenika.

Dovolj je, da s telefonom fotografiramo enačbo, program pa nato samodejno identificira številke, spremenljivke in ostale elemente, ter izračuna rezultat, pri čemer zna tudi pokazati, korake, kako je prišel do tega. Vsekakor odlično orodje za študente in dijake.

Računski del reševanja enačb sicer ni kaka posebna novost, saj to denimo zmore spletna storitev Wolfram Alpha, inovacija pa je optični zajem enačbe in prikaz rezultata domala v realnem času. Avtorji so bili s programom finalisti tekmovanja TechCrunch Disrupt Europe, kjer so poželi obilico pozornosti medijskih hiš. Program je že možno preizkusiti na platformah Apple iOS in Microsoft Windows Phone.

_PBP9QLj6eg

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji