Objavljeno: 21.10.2014 01:00

Izšel je iOS 8.1

Apple se je držal napovedanega in objavil novo različico operacijskega sistema iOS 8.1, s katero vpeljuje zelo pričakovan digitalni plačilni sistem Apple Pay. Medtem, ko je za ta sistem podporo ob predstavitvi telefonov iPhone 6 najavilo kar nekaj uglednih (ameriških) trgovskih hiš, se zdaj pojavlja vse več poročil, iz katerih je razvidno, da so ostali trgovci precej bolj zadržani do novosti.

Med razlogi, zakaj se ne odločajo za Apple Pay, navajajo predvsem drago investicijo v ustrezne bralnike NFC, s katerimi bi morali nadgraditi svoja prodajana mesta. Tudi sam Apple pričakuje, da bodo večino transakcij z Apple Pay na začetku uporabniki opravljali z nakupu znotraj aplikacij (in-app nakupi).

Z novo različico uvajajo tudi nov oblačni repozitorij za fotografije iCloud Photo Library, ki med drugim uporabnikom iOS 8 zopet vrača fotografski trak (camera roll), ki so ga začasno umaknili in s tem povzročili manjšo zmedo. Uporabniki namreč niso mogli povsem zbrisati fotografije, zdaj pa je to razrešeno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji